Kalorifer Tesisatı yapımında dikkat edilmesi gereken bir çok püf noktalar vardır. Bunlara dikkat edilmez ise ısınamama sonucu üşüme, gereğinden fazla ısınma sonucu fazla faturanın gelmesi, tesisatın düzgün yapılmaması sonucu su kaçakları meydana gelebilmektedir. Bu da gereksiz bir çok maliyeti , zahmetli tadilat işlemlerini tekrardan yapılmasına yol açmaktadır. 15 yılı aşkın tecrübemizle Firmamız yetkili ve deneyimli ustalarımız sayesinde bu problemlerinize profesyonel çözümler getirir.
- TESİSAT BORULARININ GİDİŞ YÖNÜ ÖNEMLİDİR. Kalorifer tesisatı yaparken göz önünde bulundurulması gereken önemli konulardan birisi tesisat borularının gidiş yönünün belirlenmesi ; mümkün olduğu kadar tesisatın kısa ve az dönüşlü bir şekilde yapılması gerekir. Bu sayede kayıplar azaltılmış olur hem ısınma miktarı artar hem de ısı kaybı oluşmaz tasarruf sağlanır. Deneyimli Kesif Personelimiz sayesinde tesisat borularının nasıl en iyi şekilde gideceği belirlenir belirlenen yola göre ustalarımız bilgilendirilir ve tesisat yapım işlemine bu şekilde başlanır.
- RADYATÖR SEÇİMİNİN YAPILMASI. Kalorifer Tesisatı yapılırken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu da radyatörlerin seçimidir. Radyatör seçimi odanın büyüklüğüne göre, odanın ısı kayıpları ve odanın kullanım durumuna göre farklılık arz etmektedir. Eğer odanıza gereğinden fazla radyatör kullanırsanız gereksiz fazla ısınma sonucu fatura miktarınızda artış olur. Radyatörleri gereğinden az kullanırsanız ısınamazsınız. Radyatör seçimi konusunda da firmamız bünyesinde bulundurduğu , keşif hizmetini yapan deneyimli mühendislerimiz sayesinde odalarınız da kullanılacak radyatörleri optimum düzeyde seçerek müşterilerimizin rahat ve konforlu bir şekilde ısınmasını sağlayacak, ısınırken fazla fatura ödememenin rahatlığını yaşayacaklar.
- KOMBİ YERİ SEÇİMİNİN DOĞRU YAPILMASI GEREKİR. Kalorifer Tesisatı yapımında bir diğer önemli konulardan biride kombi yeri seçimidir. Kombi Yerinin seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu banyoya veya mutfağa yakın bir yer seçilmesidir. Çünkü kombi mutfağa veya banyoya ne kadar uzak olursa o kadar su sarfiyatı artar dolayısıyla da kombi sıcak suyu ulaştırmak için daha fazla çalışacağı için gaz sarfiyatı da artacaktır. Bu sebepten dolayı Kalorifer tesisatı yapımında, en çok dikkat ettiğimiz konuların başında kombi yeri seçimi gelmektedir. Ayrıca kombinin kapasitesinin seçimi, evin konumuna göre kombinin seçimi, müşterinin istediği ve konfor şartlarına göre, deneyimli personelimiz tarafından siz müşterilerimiz ile birlikte kombilerimizin çeşitleri, özellikleri ve fiyatları anlatılarak yapılmaktadır.
- HESAPLI VE UYGUN FİYATLI BİR TESİSAT İSTİYORSANIZ ; Bir diğer konuda Firmamız hem uygulama yapan, hem de toptancı olduğunu için kalorifer tesisatı fiyatı hesap edilirken kombi, radyatör, tesisat malzemesi fiyatları uygun olduğu için genel toplamda kalorifer tesisatı fiyatları uygun ve hesaplı fiyatlar çıkmaktadır. Firmamız ; kalorifer tesisatı ile ilgili çok çeşitli ödeme şekilleri sunar. Ayrıca Firmamızdan satın aldığınız vadeli ürünlerin fiyatları, toplam kalorifer tesisatı yaptırdığınızda çok daha size uygun olarak gelecektir
KALORİFER, yapıları bütünüyle ısıtma düzenidir. Bu düzende, binayı ısıtmak için gereken yakıt bir merkezde yakılır, elde edilen ısı çeşitli şekillerle bütün odalara, koridorlara yayılır. Kalorifer sayesinde, bir araya toplanmış birçok yapılar bile tek merkezden ısıtılabilir. Bugün kullanılan başlıca kalorifer çeşitleri şunlardır
Sıcak Hava Kaloriferi :
Bu şekilde, hava büyük bir fırında ısıtılır. Yapının zemin katındaki bu fırında ısınan hava geniş borularla odalara, salonlara yollanır. Bazen sıcak havayı yollamak için özel vantilatör kullanılır. Bu sayede havanın daha çabuk dolaşması, sıcaklığın her yanda aynı olması sağlanır. Sıcak hava kaloriferi, kuruluş masrafları az olduğundan daha çok evlerde kullanılır. Bu çeşit kalorifer sıcak su kaloriferi kadar iyi sonuç vermezse de küçük binaları çabuk ısıtır. Bazı sıcak hava kaloriferlerinde yazın soğuk hava dolaşımı yaptırılır.
Sıcak Su Kaloriferl
Bugün hemen hemen bütün yapılarda bu düzen kullanılır. Radyatör ve boru masrafı bakımından sıcak hava sisteminden daha pahalıya çıkan bu tip kaloriferler ısıyı daha iyi dağıtır, daha güvenilir bir düzendir. Sıcak su ile çalışan kaloriferler; kazan, radyatörler ve borulardan meydana gelir. Bütün binada eşit bir sıcaklık sağlayabilmek için radyatör yerinin iyi seçilmesi gerekir. Bunun için radyatörler, pencere önü gibi ısı kaybının çok olduğu yerlere konur.
Kazanda ısınan su borular vasıtasıyla radyatörlere kazanda bulunan devir-daim motoru ile gönderilir. Orada sıcaklığını kaybedince yeniden borularla kazana gelir. Sıcak su kaloriferlerinde radyatörler sıcaklığı iletim (kondüksiyon), çevirim (konveksiyon), ya da ışınım yoluyla verirler. İletim yolu ile verilen ısı azdır. En çok sıcaklık çevirim ve ışınım yolu ile yayılır. Işınımla verilen sıcaklığın çokluğu radyatör sıcaklığının çokluğuna bağlıdır. Sıcaklık az olursa ısı daha çok çevirim yolu ile yayılır.
Radyatörle ısıtmanın bir güçlüğü odanın aşağı kesimlerinin az, yukarı kesimlerinin çok ısınmasıdır. Örneğin sıcaklık diz düzende 15 derece olduğu zaman baş hizasında 20 derece tavanda 25 derecedir. Tam zeminde ise 12 dereceden daha aşağıdır
Işınım Kaloriferleri :
Tabanla tavan arasındaki sıcaklık farklarını önleyen bir usuldür. Bunda, duvar diplerine konan radyatörler yerine, zemin içinden devamlı su boruları geçirilir. Bu borulardan geçen su ışınım yolu ile odayı ısıtır. Böylece taban daima sıcak olur, odadaki ısı değişikliği de çok olmaz. Aynı usulle sıcak su yerine havada dolaştırılabilir. Işınım sıcaklığı odalardaki havayı değil, doğrudan doğruya eşyayı ısıttığı için daha tatlı bir sıcaklık meydana getirir.
Kalorifer kazanlarında doğalgaz, kömür, fuel-oil, mazot gibi yakıtlar ve elektrik kullanılır. Ancak, gününüzde en ekonomik yakıt olarak doğalgaz ve kömür kullanılmaktadır